25 Şubat 2011

Şampiyonlar Ligi 2. Tur #2

















Ahanda tur tahminlerim burada kuralar çekildiği zaman yazmıştık, ilk maçlar itibariyle favorilerimin hepsi avantajlı dönüyorlar 2. maçlar öncesinde. Salı gecesi Chealsea, sezonun flaş takımlarından Kopenhag'ı Anelka'nın golleriyle devirirken turu biletini ilk maçta cebe koymanın keyfini de yaşıyordu. Fransız'ın 2 golde de vuruş ustalığı üst düzey, her ne kadar ilk golde kalecinin pozisyonu yanlış olsa da...

Salı gecesinin diğer maçında geçen senenin aynı turunda eşleşen 2 takım yine bir aradaydı, ama senaryo daha farklı. Lyon'un bağrından çıkmış, evlat, Benzema'nın golü Real'e avantaj getirse de Lyon Gomiz ile rövanş içi umutları bir nebze daha canlı tutmayı başarmış oldu. Yine de Mourinho'nun işini şansa bırakacağını düşünmüyorum, Real turu gçen taraf olacaktır.

Dün gecenin sessizliğini bozan isim ise son dakikada Gomez oldu. Kurtarışlarıyla ön plana çıkan kalecilerin maçı olacakken son dakikada yine bir kaleci hatasıyla Bayern turu cebine koyan taraf oldu. İki tarafta fazlasıyla şans buldu ama gülen taraf Van Gaal oldu. Bu aşamadan sonra Leonardo'nun Inter'inin gidip orada Bayern'i yenmesi hiç de kolay değil. 2007'de Milan çeyrek finalde 2-2'nin rövançında Almanya'da 2-0 ile yarı final kapısını aralamıştı ama Inter'in bunun yapması bence imkansız. Dün akşam saha içerisinde hücum organizasyonunu Etoo, Schneider ve Cambiaso'ya bağlamış, arkadan hiç destek almayan İtalyan ekibi'nin dağınık saha içi yapılanmasıyla tablonun karanlık olması gayet normal.

Bu skordan sonra  Mourinho bir tarafı ile gülüyordur, en kısa zaman giydirir Leo'ya!!! Daha önce de yazmıştım, bir teknik adam için en zorlu sıvan Portekizli sonrası bir takımı başarıya taşmaya çalışmaktır. Aynı etkiyi yaratmanız çok çok zor, Allah kolaylk versin!

Grup maçlarında 2 maç sonunda henüz puan alamayan Marsilya ,4'de 4 yaparak çıkmıştı 2. tura ama karşılarında Ferguson'un, Cantona'nın değişiyle Gandhi,  Kırmızı Şeytanlar'ını buldular. Zor eşleşme olsa da Fransızlar için, kendi evlerindeki 0-0 bile avantaj sayılabilir. Manchester favoridir ama bu turda Marsilya bir sürpriz yapabilir gibi geliyor bana.

Hiç yorum yok: