16 Şubat 2011

Fenerbahçe 2:0 Kayserispor

Bu satırlarda defalarca vurguladık en kötü zamanında bile şu an gelinen durum bazı gerçeklerin er geç kendini göstereceğinin basit yansımlarındna biridir. Kadrosunu elbette defoları olmasına rağmen mümün olduğunca doğru kurmaya çalışmış bir takımın ivmelenince neler yapabileceğinin örneklerini sundu dün Fenerbahçe.

Detaylı analiz yapmayacağım ama bariz olarak dikkat çeken noktalar var:

1) Orta sahada oynayan tüm oyuncular Selçuk dahil dikine oynayan, oynamaya çalışan topla dripling yapan, oyunu hızlandıran isimler. Galatasaray ile küçük bir kıyaslama yapacak olursak Mustafa + Barış + 1/2 Ayhan'ın yapacağı katkıdan daha fazlasını yaptı dün Selçuk. Topla dönüşleri oyunun hızını arttıracak paslar... Bir takımın en zayıf halkası böyle oynarsa kötü performans gösterilme ihtimali o kadar azalıyor ki...

2) Oyuncular pas alışverişlerinde birbirlerine oldukça yakınlar ve çok hareketliler. bu da doğru hem pas hem de topa sahip olma yüzdesinin fazla olmasına yol açıyor. Çok ama çok önemli bir nokta, takım gün geçtikçe yol katediyor.

3) Önde pres yapmanın önemini o kadar iyi kavramış durumdaki Fenerbahçe, zaman zaman çok pres ile kapılan toplarda çok tehlikeli pozisyonlar buluyorlar.

4) Dia'dan alınan verim artmaya başlamış, Mehmet Topzu çok formda, Alex daha fazla mesafe kateder durumda, Özer fit dönmüş ve arzulu, Selçuk bile boyut değiştirmiş... Bir takımın aynı anda tüm bunları birarada bulabilmesi büyük nimet...

Arkasına bu rüzgazır ve geçen seneki son maç tecrübesini almış Fenerbahçe şampiyonluk yolunda Trabzonspor ile birlikte en iddialı takım yapıyor onları. Bursaspor'un bu potaya girme şansını çok düşük buluyorum. Beşiktaş maçı çok kritik dönemeç, kayıpsız geçilirse ben çok kolay puan kaybetmeyeceğini düşünüyorum Fenerbahçe'nin.

Kayserispor, futbolun belirli ilkelerini oyunu ileride oynamaya çalışarak gerçekleştirmeye çalışan güzel bir takım ama dünkü Fenerbahçe karşısında oyunun başında yedikleri erken gol bütün planlarını alt üst etti. Serdar'ı ve Selim'i çok beğendim. Karim Ziani hayal kırıklığıydı, hızlı oynayacağı yerlerde oyunu yavaşlattı ve rakibin kapanmasına yardım etti. Ambramat hızının yardımıyla Fenerbahçe defansını zorlasada son paslardaki başarısızlığı yaptğı artı işleri de siliverdi.

Hiç yorum yok: