12 Şubat 2011

Zirveyi Takibe Devam






















     Napoli, Milan'ı yakın takibine devam ediyor. Bu akşamki kurbanları da Roma oldu, deplasmanda 2 golü sıkıştırıverdiler araya parlayan yıldız Cavanni ile. Son olarak 2000 yılında mücadale ettikleri Serie A'ya önce B, ardından da C kategorisine kadar düştükten sonra kulübü satın alan De Laurentis ile yeniden yapılanarak 3 sezon önce Juventus ile birlikte yükselmişti Napoli, bugün gelinen nokta yakın geçmişle kıyaslandığında rüya gibi.

Mazzari'nin modern beklerle süslenen; basan top kullanan orta saha oyuncuları ve hareketli, alan değiştiren ileri uç oyuncuları ile birlikte sergilettiği oyun takdiri hak ediyor, meyvesini de en güzel şekilde alıyorlar, almaya devam edecekler. Ne yaptığını bilen, doğru bildiğinin arkasından gidenlerin ulaşacağı nihai nokta er geç bu tatlı meyveyi tatmak olacaktır. Şu an için başarılı bir proje olarak duran Napoli, Maradona sonrasında en başarılı günlerini yaşıyor demek sanırım en iyi özet olacak.

Bu sezon maç başına ortalamada  (23 maç, 22 gol) 1 golden az yiyen De Santcis'i de halefleri Franco, Ufuk, Zapata gibi isimlerle kıyaslayınca iç çekmemek de mümkün değil hani.

Hiç yorum yok: