22 Şubat 2011

Beklenen Son















     Claudio Ranieri, kariyerinde her geçen gün tutunamayan teknik adam profillerinden yalnızca biri. 1991'de Napoli ile başlayan macerada takıma Mararona sonrası Zola'yı kazandıran, ardından Fiorentina'yı Serie A'ya çıkardıktan sonra İtalya Kupası'nı kazandıran, 1997-1999 yıllarında çalıştırdığı Valencia'da Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da yaptığı iyi işlerin yanında Mendieta, Canizares, Angulo gibi oyuncuları kulübe kazandıran Ranieri bu geçmişinin parlaklığı ile 2000 yılında 3 yıl sonda zengin bir Rus işadamının hedefi olacak Chealsea'nin başına geçiyordu.

4 yıl kaldığı Chealsea'de, en parlak sezonunu 2003-2004 yılları arasında yaşayan ve kulübün 49 yıllık tarihindeki en iyi derece olan 2.lik ile sezonu bitirmesini sağlayan İtalyan Teknik Adam'ın Maviler adına yaptığı en büyük iş John Terry, Lampart, Cole,Crespo, Makalele, Duff gibi isimleri kulübe kazandırıp Mourinho'ya teslim etmesiydi.

Belki 2004 senesi kariyer grafiğinin zirve yaptığı noktaydı, zira o gün bugündür sürekli bir düşüş olduğu aşikar. Kürkçü dükkanına dönüş ve 2 yıllık Valencia macerası, ardından küçük bir Parma mecerası ve 2 yıl sürecek Juventus teknik adamlığı...

Eylül 2009'da Roma'nın başına geçtiği zaman ne düşünüyorsam bugün de aynı fikirdeyim, yanlış tercihdi özellikle de Spaletti gibi bir teknik adamın ardından. Hafta sonu 3-0 önde iken 3-4 kaybedilen Genova maçı yalnızca bir sebep, Şampiyonlar Ligi'nde tehlikeye giren tur, lider Milan'ın 16  puan gerisine düşmüş olma ve daha da kötüsü geleceğe dair umutların tükenişi bugün Ranieri yerine Montella'yı kulübenin yeni sahibi yapan.

Tipik sakin, iyi huylu teknik adam sonu bu. Ranieri'de yeniden yukarı ivmelenmeyi başarır mı o kimyayı yakalayacak bir takım bulabilir mi bilinmez ama mevcut tablonun hiç de iç açıcı olmadığı çok net.

Hiç yorum yok: