23 Kasım 2010

Fenerbahçe-Buca maçına dair...

5 gollü galibiyet genelde mutlu eder kazananı ama arkada yenilen 2 gol ve çok net 3 pozisyon verilmişse keyiflerin biraz da olsa kaçması da gayet normal. Buna rağmen ilk üçün toplamda 4 puan kaybettiği haftada zirveye uzaklığı 2 puan daha azaltıp 6'ya düşürmek çok daha değerli. Dün akşamki maç özelinde öne çıkanlara göz atacak olursak...

1) Yenilen 2 golün en büyük sebebi oyunun merkezinin Fenerbahçe kalesine fazlasıyla yakın oluşu. Defansın göbeği çok fazla ileri çıkmayıp, ileri uç ile mesafeyi azaltmayınca oyunu rakip alan yıkamadı Fenerbahçe. Zaman zaman kurulan saman alevi kıvamındaki baskılar dışında dönen topları toplayacak şekilde alan daraltılamadı. Geniş alan hatlar arasında kopukluğa neden oldu. Bu kopukluk belki Buca maçında can yakmadı ama İBB maçı öncesi önemli bir uyarı.

2) Alan daraltılamadı dedik ek olarak Buca orta sahada sertlik görmedi Fenerbahçe'den. Baroni ve Gökay yumuşak kaldılar. Gökay basit ve akıllı oyunuyla dikkati çekti ama fizik olarak o sertliği sağlayacak düzeyde değil. Emre Belezoğlu ne zaman dönecek bilmiyorum ama çok acil ihtiyaç duyulduğu ortada. Baroni için bir şey söylemiyorum, mudaillerinden Galatasaray'da da yığınla olduğundan varlığının pek bir anlamı olmamalı böylesine üst düzeyi hedefleyen takımlar için.

3) Aykut Kocaman'ın oyuna müdahele etmesi için golü yemeyi beklemesi düşündürücü. Takımın verdiği pozisyonlar, oyunun düşen ivmesi sinyali vermişti ama neredeyse 70. dakikaya kadar beklendi. Genel anlamda bir oyunu okuma, gidişata müdahale sorunu var, üstesinden gelinmesi şart ama nasıl?

4) Çok değerli bir oyuncu topluluğu var Fenerbahçe'nin elinde. Eksikler yok mu, elbette var. Orta sahanın göbeğinde Emresizlik sendromu baş ağrıtıcı fakat devre arasında buraya iyi bir müdahele sezonun geri kalanı için umut pompalanmasını sağlayabilir pekala. Bu yönde çalışmalar olduğunu da biliyoruz zaten. Dün atılan gollerdeki çeşitlilik, farklı kombinasyonlar özellikle hücumdaki zenginliğin yansıması, bunlar altı çizilmesi gereken noktalar.

5) Zorlu maçlar için kırılgan bir yapısı olduğunu da es geçmemek gerek bu kadronun. Yine de 1-2 rötuş ki özellikle orta saha göbeğine, bu eksikliği önemli ölçüde azaltacaktır.

6) İBB maçı çok zorlu geçecek. Bloklar arasındaki bu kopukluğu çok iyi değerlendirecek ve bunu uygulayabilecek bir teknik adam & oyuncu topluluğu olacak karşı tarafta. Kazanmak çok zor olacak ama 3 puan alınır ise ilk yarı sonunda puan tablosunda ilk 2 sıra garanti altına alınabilir.

Hiç yorum yok: