09 Kasım 2010

Dejavu!


Tamam bir defa hata yaptınız, faturası ağır oldu ama aynı hata 2. hatta 3. kez yapılabiliyorsa orada çok daha derin sorunlar vardır:

1) Yer: Ali Sami Yen   Tarih:13.08.2008

Galatasaray-Steau Bükreş Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turu maçı. Şampiyonlar Ligi öncesi son engel. 12 dakikada gelen 2 golle Sami Yen'de şok var. 5. dakikadaki golde kaleci Aykut'un büyük hatası var. De Santcis ise yedekte, hazır olmadığı için henüz 11'de değil. Nonda'nın attığı 2 gol ile skor 2-2'ye geliyor. Deplasmana ufak da olsa bir avantaj ile çıkmak için sadece 1 gol bile yeterli.

76. dakika, oyuncu değişikliği işareti veriliyor:  Hasan Şaş dışarı, Erhan Şentürk içeri. Hayır, Skibbe macera falan aramıyor. Hakan Şükür ile sözleşme yenilenmemiş, Ümit Karan sakat elde sadece Nonda var ve beklenen yabancı forvet transferi yaz transfer sezonunun bitmesine sadece 17 gün kalmasına rağmen henüz tamamlanamamış.

2. hafta sonrasında deplasmanda oynana maçtan 1-0 mağlup ayrılarak Şampiyonlar Ligi'ne veda ediliyor.

Kaleci ve forvet transferinde yaşanan gecikmenin bedeli yaklaşık 30 milyon Euro civarında.


2) Yer: Ali Sami Yen   Tarih:18.02.2010

Galatasaray-Atletico Madrid UEFA Avrupa Ligi 3. tur rövanç maçı. Baros sakat, aynı bu sezonda olduğu gibi. Nonda gönderilmiş yerine Avrupa Kupası maçlarında oynayamayacak olan Jo alınmış. Olabilir ama ne ilginçtir ki uç tarafa koyacak 2. bir santraforu yok Galatasaray'ın. Arda ve Keita dönüşümlü olarak dolduruyorlar oradaki boşluğu.


3) Yer: Ali Sami Yen   Tarih:19.08.2010

Galatasaray-Karpaty Lviv UEFA Avrupa Ligi  Play Off turu ilk maç. Baros sakatlıktan yeni çıkmış kenarda, genç Mehmet Batdal'a bağlanmış tüm umutlar. Derken şok bir gol ile 1-0 geriye düşülüyor, 2 dakika sonra mecburen Baros oyuna sürülüyor, Batdal dışarı alınıyor ve bu maç ile Galatasaray turu mucizlere bırakıyor. Kalede ise Aykut var ve ağlarda görülen 2 top. Rövanş maçında ise Ufuk alıyor yerini ama nafile, çizgiden ortalanan topa müdahale edemiyor, sonrası zaten belli. 

Ağustos 2008 ve Ağustos 2010, tam 2 yıl geçmiş aradan. Bu süre zarfında Arda bazı maçlarda en uçta görev almış, zaman zaman Kewell iel doldurulmaya çalışılmış o civarlar. Kale ise hep tartışma konusu olmuş, yerlisi de yersizi de mutlu edememiş kimseyi.

Tam 2 yıl olmuş, hatalar yapılmış ama hiç ders alınmamış. Adnan Polat & Adnan Sezgin ikilis muhteşem futbol bilgileri ile 2 yılda koskoca Galatasaray kulübüne bir arpa yol aldıramamış, kanıtı mı? Fazla uzağa gitmeye gerek yok, yukarıdaki 3 örnek bile çok şeyi anlatmaya yetiyor, gerisi hikaye, teferruat, laf salatası...

Hiç yorum yok: