21 Kasım 2010

Ahh Hagi!

Rijkaard'ın 1.5 senede çok az yaptırabildiklerini bu maçta yaptırmışsın. Bu kadronun yapabileceğinin maksimumuna yaklaştırmışsın. Eldeki kısırlığa rağmen gol pozisyonları üretmişsin, galibiyeti avuçlarının içerisinda anlık da olsa tutmuşsun ama kusura bakma oyuncu değişikliklerinde, oyuna müdahalelerinde resmen çuvallıyorsun ve bu hatalar yaptığın iyi işlerin de üstünü çizmeye yetiyor.

Sabri-Pino-Elano gibi rakip teknik adama seçme şansı verilse dışarı alacağı isimleri kulübeye çekip Emre-Aydın-Mehmet gibi tek başlarına takımı çevirmeleri imkansız olan oyuncuları sahaya sürmek tek kelimeyle hatadır. Elindeki malzeme ne kadar kötü olursa olsun teknik adamlığına not bunları nasıl kullandığına, oyuna nasıl müdahale ettiğine bakılarak verilir.

Fenerbahçe maçını geçiyorum ama Antalya ve Trabzonspor maçında defansif sertliği sağlayan Cana'yı dışarı almak, bu akşam oyunun kontrolü Galatasaray'da iken Sabri'nin çıkarılışı ile orta saha dinamizmine darbe vurmak, gole ihtiyaç varken Mehmet-Pino ikilisinin beraber düşmemek, Elano gibi kaçırdığı golden sonra hatasını telafi etmek için çırpınıp duran ve takımı merkezden elinden geldiğince ileri taşımayı düşünen bir oyuncuyu kenara almak...

Kızıyorum, futbol kahramanlarımızın bu şekilde tüketilişine izlemek hoşuma gitmiyor ama kendi düşen de ağlamaz!

Hiç yorum yok: