01 Şubat 2010

78



Geçen hafta Trabzonspor maçında savunmada her pozsşyon civarında görünen ama topa müdahale etmekten aciz haliyle gözüme çarptı ilk defa. Önce "Kamanan mı bu kadar kilo aldı" diye düşündüm ama, forma numarası olan 78 farklı birini işaret ediyordu ki Kamanan'ın o atletik hali bu hale gelemezdi. Kısacık maç özetlerinde bile Trabzon'un etkili futbolu ve bir defans oyuncusu için çok ama çok kalın ve "kütüğümsü" fiziği not olarak düşüyordum bir kenara.

Bu hafta Fenerbahçe maçında da Semih'in peşinde koşarken gördük kendisini, geçen haftadan sonra pek de şaşılacak manzara değildi benim için. Kendisi hakkında kısa bir araştırma yaptım, önce ismini bahçedelim: Lucien Aubey. Kongo'lu savunma oyuncusu 2001-2007 yılları arasında Toulouse'da 152 maçlık bir serinin ardından, sırasıyla Lens (12 maç), Porsmouth(3 maç), Rennes (13) formaları giydi ve devre arasında 1.5 yıllığına Sivasspor ile anlaştı.


Muhtemeln Muhsin Ertuğral'in imzası var bu transferin altında ki bu şekilde kendi sonunu da hazırlamış oluyor. Sivasspor savunmasının göbeğinde oynayan Murat-Yasin-Sedat üçlüsünün ağır yapılarını dikkate alınca bu gölgeye alınacak oyuncunun kesinlikle hılzı ve çevik bir adam olması gerekirken nasıl böyle 3-5 dakikada bile ağırlığı ve savunma hataları ile dikkat çeken bir ismin peşinden koşulur. Şimdiden geçmiş olsun, bol gollü Sivas maçlarına hazırlıklı olmak lazım.

Hiç yorum yok: