31 Ocak 2010

Juventus Değirmeni



Juventus yavaş yavaş bir teknik adam değirmeni olma yolunda ilerliyor. Sezon başında Barça-Guardiola birlikteliğine özenen ve kendi kaynaklarına dönen 2 kulüpten biriydi Juventus. (Milan-Leonardo eşleşmesi de diğeri oluyor). Bu tür bileşimler hep risk taşır. Hedefler büyüktür, ama tercih edilen potansiyelin zaman ihtiyacı vardır. Yani tezatlıkların tohumları daha baştan atılmış oluyor ama burada yönetimin vizyonu ve bu tür öngörüleri baştan yapması gerekiyor.
Sezona aslında iyi başlamıştı Ferrera, fakat bu güzellik fazla sürmedi ve düşüş çok hızlı gerçekleşti. Yaşanılan bu irtifa kaybı Ferrera'nın sonunu hazırladı. Kendisi ile yola devam kararı alındığında bunun pek ciddiye alınacak mesaj olmadığını ve Rannieri'nin başına gelen senaryonun aynısının kendisi için de yazıldığını belirtmiştim. Beklenen son oldu ve emektar oyuncunun teknik adamlık deneyimi yıllarını verdiği kulüpte 1 yıl bile sürmedi (94-2005 arasında 11 yıl,253 maç oynadı Torino ekibinde).

Şimdi ise son 1 yıl içerisinde takımın başına üçüncü isim getirildi: Alberto Zaccheroni

En son 2006-2007 yılları arasında Bologno'yu çalıştırmıştı İtalyan Teknik Adam. 10 yıl öncesine dönersek de 2001'de Lucescu'nun fendine uğramış ve Deportivo-Galatasaray 2'lisinin arkasında kalarak çeyrek finale çıkaramamıştı Milan'ı. 1 yıllık bir Inter deneyimi de duruyor CV'sinde aynı zamanda. En dikkat çekici istatistik ise 1990-2007 arasıdna toplam 8 kulüp çaıştırmış olması. Görüldüğü gibi tablo pek de parlak değil.

Peki Juventus ne düşündü bu hamleyi ya da değişikliği yaparak? Tam bir aspirin tedavisi gibi görünüyor bence. Sezonun geri kalanını gözden çıkaran ama ya tutarsa mantığından hareketle de yeni sezon öncesi daha iyi alternatiflere sahip olma adına uygulanan bir zaman geçirme planı. Yoksa Zaccheroni'nin Juve'yi peşinde koştuğu büyük hedeflere ulaştırma şansı yok denecek kadar az. 4. ismin gelişini de fazla zaman yok han, 5-6 ay süre biçiyorum ben.

Hiç yorum yok: