27 Ocak 2010

Azap Futbolu



Saha kötü, 2. yarı kar vardı tamam ama Galatasaray'ın 18 kişilik rotasyonu içerisinde yer bulacak bunca oyuncunun top kullanmaktan takımı ileri taşımaktan bu kada uzak oluşu gerçekten de içler acısı bir durum.

Servet'in ısrarla ileriye doğru top şişirmesi ve bunların neredeyse hepsinde başarısız olmasına rağmen yılmadan denemesi... Oyun zekasında yoksun yapısı. Sezon başında Marsilya'ya gidemeyişi büyük kayıp.

Mehmet Topal'ın bal yapmaya arı kıvamındaki futbolu, topu ileri taşımayan, orta sahada sertlik oluşturamayan tarzı. Mustafa Sarp 6 ayda çok daha fazla yol katetti 11'de forma şansı bulabilme adına.

Bugün Dos Santos transferi yapılıyor ama Galatasaray'ın merkez orta sahasında oynayacak potansiyel oyunculardan 4 tanesi takımın hücum gücünü arttırıp hücum zenginliği yaratamıyor.

Tüm bunlara rağmen hala hücum oyuncusu enflasyonu yaşanan bir takım yaratılıyor. Kimse çıkıp Galatasaray'ın trasnfer politikasını falan övmesin. Bilindik adamları almak getirmek bir beceridir ama takım kimyası, kurgusu üzerinde kafa yorarak adım atmak bu işi adam gibi yapmanın tek yoludur. Peki bu yapılıyor mu? Kesinlikle hayır. Eeee o zaman? Başarı bence tesadüflere kalıyor. Bunca transfere rağmen takım oyununda tıkanma yaşanmasının sebebi de bu sistemsizlik ve planlamadan yoksun anlayış olacak.

Hiç yorum yok: