23 Ocak 2010

Iskartaya Çıkanlar...

Her ikisi için de elbette "ıskarta" tabirki ağır kaçacaktır ama Real Madrid'in kadro şişkinliği içerisinde pek yer bulamayacakları aşikar. Raul-Higuain-Benzema üçgeninde uzun sakatlığı sonrası Nistelrooy'un forma şansı bulması çok da beklenen bir gelişme değildi zaten. Gerek sezon başında gerekse de devre arasında adı Galatasaray ile de sıkça anılsa da yeni durağı Bundesliga olacağa benziyor. Marca'ya göre Hamburg ile imzanın atılması an meselesi.

Galatasaray ile yıllar önce adı anılan ve Boca'da iken Adnan Sezgin'in transfer etmeye çalıştık açıklaması yaptığı Arjantinli Gago'da, Lass-Alonso-Diarra üçgeni arasında sıkışanlardan. Düzenli forma şansı bulması hiç de kolay değil. Dünya Kupası'nda forma giymek için 11'deki yerini sabitleştirmesi şart. Manchester City'nin 5 milyon euro'luk teklifi Real Madrid'i tatmin eder mi bilinmez ama kendisi için iyi bir şans olarak değerlendirilebilir. Mancini'nin takımında şans bulabilir ama beklenen çizgiye ulaşır mı orası soru işareti işte.

Galacticos'un genel transfer politikası sonrası aynı çizgiyi tutturamayanların kaçınılmaz kaderi bu olsa gerek. Her sezon yeni yıdızların katıldığı kadroda tutunmak hiç de kolay değil ama CV'de R. Madrid yazıyorsa yeni bir başlangıç yapmak için çok fazla uğraşmanıza da gerek kalmıyor. Hem Hamburg hem de City 2 oyuncu için gayet makul kulüpler, fazla kasmaya gerek kalmadan yeni başlangıçlara yelken açmak en güzeli...

Hiç yorum yok: