05 Ekim 2009

Takkenin Düşüşü : MKE 3:0 GS



Maçı izleyemedim, sadece özetleri gördüm. Bayağı pozisyon kaçmış Galatasaray adına ama yenilen 3 golün de son 6 dakikada gelmesi takımın maçın sonlarına doğru düşen direncinin yansımasından başka bir şey değil. Futbolda artık klasik haline gelen bir söylem olsa da tekrarlamak düşer burada:"Orta sahanız kadar güçlüsünüz. Onun kadar savunma yapıp hücuma destek olabilirsiniz". Galatasaray'ın sorunu ne sistemde ne de dizilişite. Oyun mantalitesinde ciddi problem var. Beşiktaş, Pana maçlarında görülmeyen, görmezlikten gelinen düşük savunma direnci artık iyice ortaya çıktı. O zaman yazdığımız için yeniden yazma gereği görmüyorum.

Orta sahası dengeli omayan, ileri-geri oynamayan, hücumcular ve savunmacılar olarak bölünen bir takımın kat etmesi gereken çok önemli bir yol var ve belki de en acısı bu. Güç, fizik olarak tamamlanabilecek bir eksiklik olsa giderilebilir ama mantaliteyi değiştirmek en zor olanı belki de. Galatasaray Futbol Takımı'nın futbol mantalitesinin değişmesi gerekiyor ve bunun ne kadar süreceğini de bilmek mümkün değil, emin olun Rijkaard da bilmiyordur.

Sonunda gelinecek yol bu olduğu için pek şaşırdığımı söyleyemem ama bu takımını geçen sezon Skibbe zamanında oynadığı futboldan farklı olarak ne sunduğunu merak ediyorum ki ben göremiyorum. Aynı kırılganlık yine sahnede.

Son söz, artık şifre alanen biliniyor: Galatasaray'a önde basan, sahada alan daraltan her takım ciddi biçimde zorlar bu takımı. Daha önce şifre diyorduk ama artık aşikar olduğuna göre gizli bir yanının olmadığı da açık.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Rjkaard ile ilk sözleşme imzalandığında kimse ilk senede başarı beklemiyordu,hatta bütün yorumcular ilk senesinde barcelonada aldığı sonuçlara atıfta bulunuyordu, ilk haftalardaki başarı Superligin zayıflığından kaynaklandı. Skibbe nin takımından farkı yok demek bence rjkaarda haksızlık, galatasarayı izleyen birisi nasıl bir futbol oynamaya çalıştığını anlıyor .Bunu başaramıyor, takım bütünlüğü yok ama Linderothun ve ayhan akmanın dönmesiyle sorun azalır,elano evrim geçirmezse galatasarayda zor oynar biraz, defansada oynamayı bilen bir yabancı sorunu tamamen bitirir.