12 Ekim 2009

Neil Robertson'dan Müthiş Final



2 genç ve parlak oyuncunun finalinde Ding'in turnuva başından beri ortaya koyduğu performans ile şampiyonluğa 1 adım daha yakın olduğunu belirtmiştim ama dün genel görüntüsünün aksine dağınık, kontrasyon kaybı yaşar bir halde bulduk Çinli'yi.

Oyunun kaderinin 9. frame'de çizildiğini belirtmek yanlış olmayacak sanırım. 4-4'lük skor ile açılan bu frame'i almaya bir kaç sayı kadar uzakken Neil ve herkes de artık skoru kendi kafasında 5-4'e taşımışken, Ding çok iyi 2 snooker ile 11 sayıyı bir anda hanesine yazdırıp farkı 10 sayıya kadar indirdi, bu anda masada tam 25 sayı vardı. Uzun süre Ding'in snooker arayışı ve Robertson'ın bunları çözüşleri ile devam etti oyun. Derken kahverengi için uygun bir pot bulmuşken Çinli öyle bir sayı kaçırdı ki belki de kendisi için maçın kaderinin değiştiği an oldu bu. Sadece bu frame şampiyonluğa patlamıştı ve zaten performans sorunu yaşayan Ding için sonun başlangıcıydı artık. Neil ise turnuva boyunca göstermiş olduğu olumlu çizgiden herhangi bir sapma göstermeden oynadı dün akşam ve haklı olarak kupaya uzanan isim oldu.

Dünya Şampiyonası'nda da yarı finale kadar yükselme şansı yakalayan Avustralyalı'yı ilerleyen zamanlarda daha iyi noktalarda görmemiz olası. Ding ise final noktalarında sıkıntı yaşamaya devam ediyor, gayet iyi başlangıçlar yapmasına rağmen sonunu da aynı şekilde bağlama noktasında eksiklikleri var ama gereken atılımı yapacağını beklemek gerekecek daha iyisini görmek için.

Hiç yorum yok: