18 Ekim 2009

Armand Neskeens

Referans olarak TFF'yi baz alınca bu işin tamamlandığını rahatlıkla söyleyebilmek mümkün. Johan Neskeens'in oğlu Armand, bugün itibari ile Galatasaray Altyapısı'na transfer oldu. Nereden geliyor,özellikleri nelerdir, ne yapar, ne yer ne içer mevzuları başka postun konusu olur buradaki ana tema Neskeens'in tercihindeki arka plan mesajlarıdır. Benim futbol bilgimin sınırları içerisinde başka bir örneği daha yok Türkiye içerisinde bu tablonun. Hatta 1. dereceden akrabayı geçtim dışarıdan gelip de genç takımlara ülke dışından oyuncu kazandırmış kaç teknik adam ayak bastı ki bu ülke topraklarına? 3'ü geçmeyeceğine eminim.

Bu tercihi bir kaç açıdan okumak mümkün. İlki, Johan Galatasaray'dan- Türkiye'den kısa zamanda oldukça etkilenmişe benziyor. Ötesi, Galatasaray altyapısının daha iyi konumlara taşınması için ciddi adımlar atılacağı gerçeği Johan'ı bu harekete sürüklemiş olma ihtimali gayet yüksek. 3. yorum ise Neskeens'in buradaki geleceğinin sanıldığından da uzun olacağını düşündüğü yönünde olabilir. 4. ise uslanmaz haylaz olan çocuğunu kontrol altına almak, göz önünde tutmak isteyen bir ebeveyn davranışı olarak değerlendirilebilir bu :) Tamam şaka yollu bir yaklaşım oldu...

Neyse ilk 3 madde üzerinden gidiyorum ve atılan bu adımın küçük görünen ama arka planında gayet önemli mesajlar barındırdığını düşünüyorum. Extensor'un da boğunda yazdığı gibi Dünya Galatasaraylılaşıyor mu ne?

Hiç yorum yok: