01 Eylül 2009

Ufuk Ceylan Galatasaray'da

Ufuk Ceylan transferi beklenen hamlelerden biriydi, ama transferin son gününe kaldı işin nihayete ulaşması. Ufuk gibi yetenekli bir kalecinin takıma kazandırılmış olması önemlidir ama daha önemlisi Rijkaard'ın bu kadar kısa sürede bu takımda forma giyecek potansiyele sahip olamayan isimler ile yollarında ayrılmasını sağlamasıdır. Önce Ferdi, sonra Volkan Yaman, şimdi de Yaser ve Mehmet Güven Florya'ya elveda demek zorunda kaldılar. Futbolu bilen insan için çok uzun zamana da ihitiyaç yok, potansiyeli ve bunun geleceğini görmek için bir kaç maç bile yeterli. Rijkaard ve ekibi de bu tecrübeye ve vizyona fazlasıyla sahip ki bunu gün be gün gösteriyorlar. Gönderilen oyuncu listesine bakınca iş yapmayacak isimlerin çok doğru şekilde tespit edildiğini ve hem kadroda gereksiz yer işgal eden hem de bu yeri işgal ederken üstüne para alan isimler ile yolların ayrıldığını görüyoruz.

Transferdeki isimler içerisinde Orkun'un olması sürpriz diye nitelendirilebilir ama muhtemelen gitmeyi kendisi istemiştir daha çok forma giymek için. Aykut'da bir yıl daha forma giymemeyi göze almış ki kulüpte kaldı.

Rijkaard'dan beklediğim 1 hamle daha var : Serkan Kurtuluş'un da kısıtlı yeteneğini görüp makası vurması, en geç sezon sonunda bu hamleyi de yapacaktı Surinamlı. Bu kadar beceriksiz ismi Galatasaray'a katma başarısını gösterdiği için "Yüce Futbol Bilgini Adnan Sezgin" i de tebrik etmek gerek. Galatasaray'ın en büyük şansı Sezgin'in transferden elini eteğini çekmesidir. Yoksa bugün kadroda yer alan bir çok ismin Sarı-Kırmızılı forma ile Sami Yen'e ayak basışı Playstation görüntüsünden başka bir şey olmazdı.

Hiç yorum yok: