06 Eylül 2009

Hayat 10'un İçin Daha Zor Şimdi...



Arjantin'in başına ilk geldiğinde görüşlerimi bu postta belirtmiştim. Maradona'nın mevcut yapısı ile beklenen başarıyı göstermesinin zor olduğunu düşünüyordum, hala da aynı fikirdeyim. Bugünkü tablo da geleceğin kendisi için pek parlak olmadığını gösteriyor. Arjantin'siz bir Dünya Kupası izleme riski ile karşı karşıya olmak hiç de iç açıcı bir gelişme olmasa gerek.

Şunu çok açık belirteyim, uzun yıllardır ilk defa bir Arjantin-Brezilya maçının banko 2 biteceğinden bu kadar emindim. Bunda 10'un ve takımının durumu kadar Brezilya'nın formda ve dengeli görüntüsü de etkiliydi.

Maça gelince, 5 puan önde yer alan Brezilya karşısında puan farkını 2'ye indirmek için çıkmıştı Maradona'nın öğrencileri ama bunu yapmak için sadece Messi-Tevez-Veron 3'lüsüne güveniyorlardı. İlk yarının büyük ksımında top Brezilya yarı sahasında dolaşsa da rakip kaleyi tehdit edecek fazla bir pozisyon göremedik. Sambacılar boşlukları çok iyi kapattılar, tangolcular ceza sahasına girmekte bayağı bir zorlandılar.

Derken sahneye duran toplar çıktı ve Elano'nun kullandığı ilk serbest vuruş bomboş durumdaki Luisao'nun kafası ile buluşunca skor 1-o'a geldi. 2. golde yine bir serbest vuruş sonrası geldi. Defanstan seken kaleciden dönen topu tamamlayan Fabiano oldu. O andan itibaren hiç bir Arjantinli'nin maçı kazanacağına dair inancı kalmadığına eminim. 2. yarıda skor 2-1'e gelse de hemen akabinde Fabiano tekrar sahneye çıkarak alevlenen ümitleri sönümleyen isim oldu.

Tangocular'ın ileri uçtaki tüm ümitlerinin Tevez'e bağlanmış olması da başka bir gariplikti bence. Tevez etkili bir hücum adamı olabilir ama Brezilya defansı içerisinde yer alacak son adam değildi kesinlikle. Aguero, Milito gibi isimler duruken fazlasıyla sorgulanır bir tercihdi bu. Herşeyden öte sırtı dönük top tutabilecek bir santrofora ihtiyaç duydukları açıktı.

Tek bir isimden bahsetmeden geçemeyeceğim: Juan Sebastian Veron. Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar yeşil sahalardan uzaklaştırsa da kendisini dün geceki hali, top dağıtışı eski günleri hatırlatır nitelikteydi. Avrupa semalarından erken kopuşu nedeniyle ayrı kalığımız görüntüsü geçmişi hatırlattı bizlere.

Maradona'yı sıkıntılı günler bekliyor, işi kolay değil. Efsane futbolcunun CV'sine "Arjantin'i Dünya Kupasına götüremeyen teknik adam" ifadesini eklemesi hiç de hoş olmayacak ama manzara bundan farksız da değil!

Hiç yorum yok: