20 Eylül 2009

Beşiktaş'ın Sorunu

2 insan profili... Her ikisi de Beşiktaş'ın son 5 yılında belirli görevlerde bulunmuşlar. Sadece bunlara bakarak aslında ana problemin nerede olduğu o kadar açık görülüyor ki!

Bunlardan biri bir spor programında yorumculuk yapıyor, her hafta ahkam kesiyor, vizyondan, planlamadan, stratejiden bahsedip akıl veriyor.. Bakın Kayseri maçı sonrasında da neler diyor :" Beşiktaş transfer dönemini iyi geçirmedi, iyi planlama yapmadı. Yok mu bu kulübün izleme komitesi, gidip iyi futbolcuları bulup getirecek?". İnsanların bu kadar da pişkin olmasına, insanları enayi yerine koyarcasına konuşmasına da pes doğrusu. Çok okkalı ifadeler ile cevap vermek mümkün ama ben Seric, Diatta, Gordon desem yeterli olacak sanırım. Bazı dönemlerde isabetsiz transferler yapılabilir, eyvallah ama bu kadar kötü 3 adamı aynı dönemde Beşiktaş'a getirme becerisini (!) göstermek ancak Sinan Engin ve ona güvenerek Ertuğrul Sağlam'ın yanına menejer diye atayan Demirören'e yakışırdı zaten.


Diğer bir kahraman da Levent Erdoğan. Nedir bu adamı Beşiktaş yönetiminde tutan anlamıyorum. Sanırım bunda iki faktör var: Demirören'in vizyonu (!) ve para. İlk günden beri dengesiz dengesiz demeçler vermeye başlamıştı basına, hala da devam ediyor. Maç sonrası %100 futbola bağlanıp Demirören ve Denzili'yi istifaya çağırıyor, geçen sene kazanılan şampiyonluğu şansa bağlıyor. Şans konusunda katılsam da bunu "Asbaşkan" sıfatı ile yönetimde halen görev alan birinin çıkıp da TV'lerde dillendirmesi kadar manasız bir hareket olur mu? Yıllardır ilk kez bir yöneticinin ekranlardan başkan ve teknik adamın istifa etmesi gerektiği mesajını verdiğini gördüm. Burada Erdoğan'a da bir şey demeye gerek yok, çünkü postansiyeli- kapasitesi zaten sıırlı olan bu insan evladını yönetime alan Demirören muhatap alınmalı.


İnsanları ve yapabilecekleri çevresine topladığı bireylere, ekibe bakarak da değerlendirmek pekala mümkün. Demirören'in neden bu kadar başarısız bir yönetim sergilediği zaten çevresindekilere bakarak da anlaşılmıyor mu, ne dersiniz?

Hiç yorum yok: