29 Kasım 2008

Beylerbeyi'nde Yeni Dönem

Bundan yaklaşık 1.5 ay önce yazmış olduğum bir yazıda (http://sacitekin.blogspot.com/2008/10/altyaps.html) Beylerbeyi Kulübü'nün kuruluş amacını açıklayan cümlelerden yola çıkarak şu an o amaca ne kadar ters bir mantalite ile hareket ettiğinden dem vurmuş ve geride kalan haftalarda PAF takımdan gelen oyuncuların forma bulmadaki zorluklarını belirtmiştik. Eğer amaç özellikle PAF takımdan çıkan değerleri Galatasaray'a kazandırmak ise o zaman teknik direktörlerin de bu mantalite ile hareket edeceğine inanılan kişiler arasında seçilmesi gerekirdi. Oyuncu kazanımından çok, puan kazanımı amaç olarak görülüyor ise o zaman "Farkınız ne?" diye bir sorunun sorulması gerekir. Bir takım için elbette başarılı olmak, üst liglere doğru ilerlemek ana amaçlardandır, fakat Beylerbeyi özelinde konuşacak olur isek en az bu amaç kadar değerli diğer bir amacı da kulübün "Galatasaray alt yapısından yetişmiş oyuncuları yetenekleri ölçüsünde kulübe katkı yapacak konuma getirmektir."

Daha önce yazdığım yazıda amacından sapmış bu yapıyı eleştirmiş ve bambaşka bir doğrultuda gidildiğini söylemiştim. Dün aldığım haber beni en azından gelecek adına umutlandırdı. Çünkü Beylerbeyi'nde İlyas Tüfekçi & Erkan Ültanır dönemi başladı. İlyas Tüfekçi, Mehmet Topal'ı Galatasaray'a tavsiye eden şahsiyettir ki kendisi Selçuk İnan'ı daha fazla önermişti Dardanel'de antrenörlük yaparken. Bu nedenle genç futbolcular konusunda daha hassas olacağını düşünüyorum. Aslında asıl önemli gelişme Erkan Hoca'nın yardımcılığa getirilmesi oldu. Geçen sene Zafer Koç'un istifasından sonra PAF takımı çalıştıran antrenörün yıllardır bildiği, tanıdığı oyuncular ile beraber çalışması hem Galatasaray, hem Beylerbeyi için kazanç olacaktır. O kulübeye hapsedilmiş, Mehmet Düz -ki kendisi benim gelecek adına güvendiğim bir adamdır- Cihan kardeşler , son zamanlarda forma şansı bulsa da Fatif, Sercan gibi oyuncuların silkinmesine de vesile olacaktır bu değişiklik.

Bu yeni dönem ile birlikte daha çok genç oyuncunun şans bulmasını bekliyorum. Umarım bu fazla şans buluşlar puanları da beraberinde gitirir ve gerek teknik ekip gerekse de oyuncular için gelecek adına moral kaynağı olur.

Hiç yorum yok: