27 Eylül 2010

Kasımpaşa 2:6 Fenebahçe

* Bu kadar gole karşılık sahadaki futbol bir Fransız'a Türkçe cümle kurdurur  :" Yok futbol, var gol". 25 dakika dolmadan skor tabelası 5 golü yazarken sahadaki futbol tek yıldızlıktı.

*Orta sahalar kevgire dönünce halı saha maçı izledik özellikle ilk yarıda. 2 pasla geçilen merkezlerden sonra direkt olarak rakip defans ile karşı karşıya kaldı her iki takım da. Futbolun gerçeklerinden bu kadar uzaklaşılması özellikle de maçın henüz başında iken çok ama çok garip.

* Kornerden gelen topa elle müdahale ederek olmadık pozisyonda penaltı yapanlara beyin nakli gerek tıpkı Ersan Martin'e olduğu gibi. Yılmaz Hoca eskisi gibi değil, çoktan almıştı ifadesini Martin'in, yoksa cüssesi mi korkuttu gözünü Hoca'nın.

* Geçen sezon çokça eleştirdik Fenerbahçe'yi ama takımın defansif yeterliliği ve saha içi disiplini bugünün çok ama çok ötesindeydi. Daha çok bireysel yetenekler özellikle Dia, Emre, Niang ve Alex ile sonuca gitmeyi hedefleyen bir oyuncu topluluğu gibi, topluluk diyorum çünkü henüz takım olamadılar.

* Eldeki oyunculara bakıyorum, Selçuk'un Bilica'nı varlığına rağmen bu takımın daha iyi işler yapması lazım diyorsunuz ama nafile. Oyuncular arasındaki mesafe oldukça fazla, takımın boyunu gereğinden fazla uzun. Bu kadar geniş alanda oynarsanız Dia gibi çift ciğerli çok adama ihtiyacını var demektir.

*Stoch'un hala bu kadar kenarda oluşuna anlam veremiyorum. İlk günlerde Alex'den bu kadar kılay vazgeçen Aykut Kocaman neden Dia'nın merkezde oynadığı, Stoch'un kenarda olduğu bir yapıyı tercih etmez. Alex'i gözden çıkarmaktan bahsetmiyorum ama merkezde Dia denemesi pekala yapılabilir.

* Özetle kadrosu iyi olmasına rağmen takım görüntüsü vermiyor Fenerbahçe. Burada saha dışı faktörlerin etkisinin olduğunu düşünüyorum. Aykut Kocaman'n takıma o ruhu aşılayabileceğine dair ciddi soru işaretleri var. Sanırım Sarı-Lacivertli ekibin takım olma becerisi Kocaman'ın bunu becerebilmesinden ziyade oyuncuların profesyonellik anlayışı ile orantılı olacak.

*Yılmaz Vural yine kaseti koydu teyb'e. İlk sene parlak bir performans, sonraki sezon ise o yerlerde esen kavak yelleri, tanı tanıyabilirseno 1 yıl öncesinin takımını. Ligin en çok gol yiyen takımı oluverdiler 6 haftada, bir şeyler yapmak lazım, lafla Barcelona olunmuyor hocam!!!

Hiç yorum yok: