19 Eylül 2010

Fenerbahçe - Beşiktaş Maç Önü

Son 9 yıla bakıldığında tam bir denge hakim iki takım arasında Kadıköy'de oynanan maçlarda, %33 cuk diye oturuyor. Beşiktaş ya da Fenerbahçe'nin puan tablosundaki yerinden bağımsız olarak sonuçlanmış maçlar, yani Beşiktaş Kadıköy'e puan tablosunda daha geride yer aldığı zamanlarda gittiğinde daha iyi sonuçlar alıyor ya da tam tersi gibi bir çıkarım yapılamıyor geçmişten.

Geçmiş bugünün bir aynası gibi aslında. Tam anlamıyla 3 sonuçlu maç bekliyor bizi, herhangi bir skoru öne çıkarmak için elde çok sağlam dayanaklar yok. Beşiktaş'ın daha umut verici, daha tempolu futbolu sahaya yansıtan takım oluşu bile bence %33'ü çok ileri taşımaya tek başına yeterli olmuyor. Aslında bu akşamın sonucunu da Beşiktaş'dan ziyade Fenerbahçe'nin o kafalarda oluşan negatif imajını ne derece tersine döndüreceği  belirleyecek biraz da."Kayserispor maçında ruhsuz ve karamsarlık yaratan futbol Anadolu'nun ortasında mı kalacak yoksa Avrupa sınırına kadar taşınacak mı" sorusuna Aykut Kocaman ve takımının vereceği cevaptır aslolan.

Schuster özelinde bakınca hem futbolculuk hem teknik adamlık kariyeri yeterince tecrübeyi barındırdığını söyleyebiliriz. Hep öne sürülen "defansın önde kurulması ve arkaya adam kaçırılması" mevzusu elbette not defterinin en üst sırasında yer almıştır ve gereken önlemleri kendi felsefesi ölçüsünde alacaktır. CSKA maçında olduğu gibi sadece Ernst ile değil Necip-Ernst ikilisi ile de çıkacaktır sahaya ama yine de daha tecrübeli olan Aurelio'yu tercih edebilir. Querasma ve Guti'yi de aynı anda sahaya sürecek ve defansif dörlüyü de Ekrem-Zapo-İbrahim-Üzülmez 4'lüsü ile oluşturacaktır. Çoğunluğumuzun kafasında Beşiktaş kadrosuna dair soru işareti neredeyse yok gibi, sadece ileri uçtaki tercihin ne olacağı belki kurcalıyordu akılları.

Aykut Kocaman tarafında ise önemli tercihlerin eşiğinde olunduğu aşikar. Alex ilk kritik isim elbette. Muhtemelen vazgeçilemeyecek isim olacaktır bu akşam için. Çok daha önemlisi Kazım'ın sahaya sürülüp sürülmeyeceği ve bu kadro içerisinde yer bulursa görevinin ne olacağıdır. Kazım sürpriz isim olarak sahaya sürülebilir ki  zaman zaman Niang'ı hücumda 2'leyip çok da verimli olabilir. Kanatlarda Stoch-Dia 2'lisi mi kullanılacak yoksa farklı bir tercih mi kullanılır o da diğer bir merak konusu.

Özetle Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi çok net bir yorum yapmak kolay değil. Mağlubiyetin Fenerbahçe'yi karıştıracağı aşikar dolayısı ile 3 puan elbette önemli her iki takım için önemli olsa da galibiyetin Sarı-Laciverli ekibe derin bir nefes aldıracağı aşikar.

Hiç yorum yok: