18 Eylül 2010

Bucaspor 0:1 Galatasaray














Gol ve öncesinde yapılanlar maçın en pozitif anları, bunların Ayhan tarafından yapılması da belki de futbolun bir adaleti. İlerlemiş yaşına rağmen takımı geriden yönlendirme konusundaki çabaları görmezden gelinemez. Daha önce de yazdım, yaşına rağmen olgun bir şekilde mücadele ediyor ve Barış / Mustafa Sarp ikilisinden çok daha değerli.

Bunun dışında ise beklerin maçın genelindeki defansif katkıları iyi seviyedeydi, özellikle Insua 2. maçı olmasına rağmen takıma defansif anlamda çabuk adapte olmuşa benziyor. Misimovic için konuşmak erken, kalitesi ortada sadece zaman ihtiyaç var. İyi performans sergilemeye başlayacak ama böyle bir sahada bunu beklemek yersiz beklentiden öteye gitmez. 3. bölgede topla buluşmasının Bosnalı dan daha fazla verim alınabilmesi adına önemli olduğunu da belirtelim. Bu maçta zaman zaman gerşden gelip top alması ise bu verimi aşağı çekmekten daha öteye gitmez.

Maçın son anlarında köşe gönderi civarındaki zaman geçirme çabaları gerçekten düşündürücüydü. Sağ taraftan belki de tehlikeli olabilecek bir duran top 2 oyuncunun o bölgede topu köşeye sıkıştırarak zamandan çalma gayretleri ile son buluyorsa orada durmak lazım. Galatasaray'ın psikolojisini yansıtıyor bir durum. 3 puana duyulan ihtiyaç ve gol pozisyonuna girmekten ziyade maçı o avantajla bitirme düşüncesine rakip Bucaspor iken sahip olma gerçekten ilginç!

Gaziantep ve Bucaspor maçlarındaki oyun ile çok fazla ilerlenemeyeceği açık. Bir an önce dah aderli toplu bir oyun ile sahada var olmak gerekiyor ama ne zaman bu tabloyu göreceğiz ya da görebilecek miyiz asıl mesele de bu zaten.

2 yorum:

Emrah Gölbaşı dedi ki...

zeminin etkisini de gözönüne almak lazım köşede harcanan o 5 dakikada..kolay değil pas yapmak o zeminde..

Sacit Tekin dedi ki...

orası tamam da gol tehlikesi olan bir duran topun bu şekilde heba edilmesidir beni asıl düşündüren