29 Mayıs 2011

4. Kez Barça // Barcelona 3:1 Manchester United














  1992'de başlayan Şampiyonluk hikayesi bu akşam ile 4. kupasına kavuşmuş oldu. Bu arenada biraz geriden gelen Barça, son 20 yılda da bu kupayı en fazla kazanan ekip oldu, hemen ardından 3 kupa ile Milan geliyor. Toplam Kupa rekoru 9 kez ile Real Madrid'de, Milan 7, Liverpool 5 kez kazanırken, Ajax ve Bayern ile beraber 4 kez kazanma şerefini Barcelona paylaşıyor.

Bu akşama gelirsek, daha zorlu bir final bekliyordum, tek taraflı luşu hayal kırıklığına uğrattı beni. Barcelona'nın futbolunun diğerlerinin çok ötesinde olduğu gerçeği ile yeniden yüzleşmemizi sağlayan maçlardan biri oldu sadece. Geçen yıl Mourinho mucizeyi gerçekleştirip yarı finalde elemese Katalanlar'ı, 3 kez üst üste alma gibi müthiş bir rekorun altına imzasını atacaktı Guardiola teknik adamlık kariyerinin 3. yılında. Şimdi iç çekiyor mudur, elbette. Hayatın yarın neler getireceği bilinmez, o nedenle en iyi iş şu an yapılandır. Bu akşam 3'lemeyi gerçekleştirmiş olsa idi tarih çok farklı bir yer ayıracaktı Pep için.

Manchester'ın 2 yıl önce oynanan finalden dersler çıkaracağı, Barcelona'nın son zamanlarda düşen ivmesi, Manchester'ın fizik olarak fazlası ile diri oluşuydu bu maça dair zorluk imajını oluşturan etmenlerdi ama Barcelona oyununu o kadar içselleştirmiş ki belirli bir süre sonra kontrolü ele almamaları neredeyse imkansız gibi. Manu çok iyi başladı maça, önde bastı ve topu önde tuttu, iyi dolaştırdılar ama 10. dakikadan itibaren geride kalan süre içerisinde yaptıklarını birden unutmuş gibi oynamaya başladılar.

Bunun sebebi Barcelona mı Manchester mı yani Barcelona'mı oyuna ağırlığını koydu yoksa Manu'mu geri çekildi sorusunun cevabı herhalde Barcelona böyle futbol oynadıkça her maçta sorulacak. Yine de Barcelona'nın şu an yeryüzünde topu kontrolü altına aldığında yenilmesi en zor takım olduğu gerçeğini değiştirmeyecek bu yazdılarımız.

Messi'nin 1 gol daha atıp 13 goller en çok gol atan rekorunu kırmasını isterdim ama olmadı, 3-1 olduktan sonra o da rölantiye aldı oyunu. Bousquets'in hakkını zaten Fatih Terim ve İlker Yasin fazlası ile verdiler.

Son söz, böyle bir maçı İlker Yasin'in anlatıyor olması maça 1-0 yenik başlama psikolojisi gibi bir şey ve işin kötüsü o 1 gol hiç çıkmıyor.

Hiç yorum yok: