29 Mayıs 2011

26 Yıl Sonra Orduspor

Tam 26 yıl geçmiş aradan Orduspor o zamanki adı ile 1. Lig'e veda edeli. Çeyrek asır geçtikten sonra ele geçen bu fırsat altın tepside sunulan ikram gibiydi. Önce Rizespor'u neredeyse tek maçta eledikten sonra sezonun flaş takımı Gaziantep Belediyespor karşısına hasreti sonlandırmak için çıktı Karadeniz Ekibi.

2 farklı profil durunca karşıda karar vermekte de zorlanıyorsunuz, kalbiniz de 2 parçaya bölünüveriyor. Bir tarafta genç oyucular ile kendi kendine var olan bir takım diğer tarafta bir şehrin özlemi ile buram buram yanan şirin bir Karadeniz Kenti'nin temsilcileri. Bir tarafta şehrin ana kahramanının gölgesinde kalacak destek bulma açısından sınırlı potansiyele sahip bir takım bir tarafta bir kenti arkasına alacak olan.

Süper Lig açısından bakınca da Orduspor'un gelişinin daha fazla renk katacağı gerçeği de aşikardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un yerden ayağa oynama çabası, Kenan'ın zaman zaman tembelliği ile göze çarpsa da takımı organize temeye çalışması topu ayağına alan her oyuncunun belirli bir matalite içerisinde davranmaya çalışması gerçekten alkışı hakediyor. Orduspor bu kadar olmasa da yine pasa ve daha çok da prese dayalı bir oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalıştı 90 dakika boyunca. İlk yarıda daha net pozisyonlar varken dakikalar ilerledikçe tedbirli olma anlayışı pozisyon sayısını azalttı ama tempo hep canlı kaldı.

Umarım penaltılara kalmaz diye düşünürken (penaltılar sonrasında kaybeden takımın acısı katlanıyor çünkü) 88'de Galatasaray Altyapısı çıkışlı İrfan'ın güzel pasında Ahmet Kuru'nun kalecinin yanından yopu içeri yuvarlayışı galibiyeti müjdeliyordu adeta. Sonrasında oynanan 5 dakika yeterli olmadı skoru çevirme adına.

Metin Diyadin gittiği takımlarda iyi işler başarıyor. Umarım takımın başında kalır ve Süper Lig'de devam eder. Gaziantep B.B. bu sezon oynadığı futbolla gönülleri fethetti, galiptir bu yolda mağlup deyip onlara da selamı çakalım.

Orduspor'un ve öncesinde Samsunspor'un gelişi ile beraber Karadeniz Bölgesinden 4 takım izleyeceğiz artık. Bir bakmak lazım maksimum kaç takım yer almış acaba?

Orduspor'a ve Ordu severlere hayırlı olsun...

Hiç yorum yok: