25 Mayıs 2010

Çağlar Birinci Galatasaray Yolu'nda





















Fatih Terim'in tek seferlik adamlarından biri daha Florya'nın kapısından girmek üzere. Yunanistan deplasmanında 4-1 alınan maçta İbrahim Üzülmez'in yerine oyuna dahil olan ve hiç de fena olmayan bir performans ile aklımda yer eden, benzer yoldan geçmiş bir diğer oyuncu da  Volkan Yaman'dır. İlk izlediğimde samimiyetime inanın "iyi hoş da bir şeyler eksik gibi. Tamam tamam, sadece tek pas yapıyor ama dripling falan yok, adam geçme yok". O zaman vermiştim notunu, sonrasında Adnan Sezgin'in müthiş futbol bilgisi ile Galatasaray'a transfer oluşu ama büyük hoca Surinamlı'nın da futbolcudan gerçekten anladığını belli edercesine sezon başında biletini kesişi...

Çağlar Birinci'nin de hem Milli Takım kariyeri hem de bende oluşturduğu izlenimler Volkan Yaman ile çok benzer. Benim futbol bilgim, zevkim, anlayışım bek olarak adlandırılan futbol insanının adam geçmesini, çizgiye inip orta yapmasını, dripling yapmasını, hücuma yeterince ve içi dolu destek vermesini bekliyor. Hakan Ünsal ve Ergün gibi adamları gören bu gözler kolay kolay kimseye de bek sıfatıı yakıştıramıyor.

Velhasılkelam, Galatasaray.org'da "Denizlispor’un milli oyuncusu Çağlar Birinci’nin transferi için kulüp ve oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır." şeklinde yayınlana haber aslında işin bitmek üzere olduğunu gösteriyor. Şu ana kadar bende uyanan intiba Volkan Yaman transferinin düşündürdükleri ile aynı. Hakan Balta'yı yetersiz bulan birisi olarak bu transferin de bek beklentilerini yeterince karşılayamayacağı yönünde. Türkiye'de zaten adam gibi bek yok, motive olduğu zaman en iyisi Santos iken gidip de Süper Lig'den oyuncu bakmak mantıklı değil. 4-3-3'de de bekler çok önemli iken vereceksiniz parayı sağlam bir bek alacaksınız ama Adnan Sezgin yapıyorsa vardır bir bildiği!!!


Tersini düşünen varsa, en kral yerde yemeğine iddiayı açıyorum. Bakalım kim haklı çıkacak ama şunu da belirteyim umarım yanılırım da hem Galatasaray hem de Milli Takım uzun zaman yararlanacağı bir bek kazanır.

Hiç yorum yok: