06 Nisan 2011

Şampiyonlar Ligi Yarı Final Yolu #1
















     Schalke, Bundesliga'da tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirirken Avrupa arenasında da tam tersine bir tarih yazıyor. 1997 yılında yine Inter'i UEFA Kupası Final'inde 2 ayaklı seride penaltı atışları sonucunda geçerek kupaya uzanmışlardı, o başarının ardından 2 sıraya yazılacak sene ise bu sene olacak muhtemelen. Magath'ın bileti kesilmiş olsa bile hakkını teslim etmek gerek onun eseri şimdi Profesör Ralf Rangnick'e emanet ve gerçekten emin ellerde yarı final biletini cebe koymuş şekilde İtalya'ya dönüyorlar.

Daha maçın 28. saniyesinde Stankovic'in öne çıkan kalecinin uzaklaştırmaya çalıştırdığı topa tam orta yuvarlaktan yaptığı volenin ağlarla buluşması hem gözlere hem de Inter'e çok iyi gelmişti ama Raul'un gediklisi olduğu bu ligde ortaya koyduğu performans, Neuer'in skor 2-2 iken Etoo'nun vuruşunu köşeden çıkarışı gecenin Schlake adına satır başlarıydı ama ben Jurado'nun sessşz sedasız ortaya koyduğu değerli futbolu da yazmadan geçmeyeceğim.

Real Madrid'de Schalke gibi hatta ondan daha acımasız bir şekilde ilk turdan rakibin umutlarını çimlere gömenlerden. Daha maçın başında Di Maria ile öne geçtikten sonra Crouch'un ard arda gördüğü sarı katlar ile rakibin 15. dakikada 10 kişi kalması Barnebau'da daha farklı bir skor çıkmasına yol açabilir miydi hiç? ourinho'da bileti cebine koydu ve diğer taraftan gelecek muhtemel rakibi Barcelona'yı bekliyor. Maçın en önemli detaylarından biri de bugün Marca'da da yazdığı gibi Adabayor'un attığı 2 golle 28 Mayıs'da dolacak Kiralık Sözleşmesini kalıcı bir imza ile taçlandırma şansını arttırmış olmasıydı.

Bu akşam oynanan maçlar ile bakalım dünkü gibi net yarı final adayları elde edebilecek miyiz? İlk 45 dakikalar sanki Manu ve Barca'nın açık ara önde olduğunu söyler gibi...

Hiç yorum yok: