20 Haziran 2009

Servet Çetin Gider mi?



Malum Galatasaray gündemindeki en önemli mesele şu anda Servet'in Marsilla'ya transferi. 8 milyon Euro gibi meblağlardan bahsedilirken 1 dakika bile durulmaması lazım ki yönetim de satmayı düşünüyor, işin uzamasının tek nedeni Marseille'deki yönetim krizi. 500 bin Euro'ya alınan bir adam özellikle de Servet için ömrü billah bulunamayacak bir miktar bu. Bu işin tek çıkar yolu vardır, o yol da Marseille'ye çıkmalıdır.

Burada transfer kadar önemli bir mesele de sonraki süreçte Galatasaray'ın izleyeceği stratejidir. Adam akıllı bir transfer politikası, organizasyonu, planı ve ekibi olan takım için oyuncu satmak (takımın kilidi konumundaki oyuncuları ayrı tutuyorum) gayet normal bir işlem olmalı, çünkü her zaman alternatifleriniz mevcuttur. Servet özelinde konuşursak da hiç bir zaman 8 Milyon Euro edemeyecek oyuncu için bu miktar bulunduğu zaman düşünülecek şey yerinin nasıl doldurulacağı olmamalıdır. Bu tür sorular yukarıda bahsettiğim organizasyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Eğer zaten alternatifli bir transfer politikanız var ise Servet'in yerini dolduracak oyuncuyu kısa zamanda takıma kazandıracak aksiyonları alabilirsiniz.

Galatasaray'ın da genel bir organizasyonluk sıkıntısı içerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani sıkı ve geniş bir oyuncu izleme ve tarama sürecinden ziyada piyasada ismi bilinen ve menejer tavsiyeleri ile görüşülen oyuncular görüyoruz kulüplerin aylar boyu yaptıklar dev (!) operasyonlar sonucunda ki bu sadece Galatasaray'ın değil 3 büyüklerin genel problemi. Sarı-Kırmızılı ekib'in Servet transferinden karlı çıkması adına yapacğaı şey de bu transferde kazanacağı paranın örneğin yarısı ile bu mevkiyi dolduracak ismi bulmaktır ki Dünya Futbolu'nda yığınla var bu adamlardan, sadece bizim yöneticilerimizi haberi yok. Yoksa aynı para ile başka bir oyuncu alırsanız yaptığınız iş karlılıktan çıkıp takasa dönüşür. Oysa bir fuıtbol kulübü aynı zamanda karlılığını düşününen bir kurum olmalıdır.

Teknik olarak da Servet'in yüksk mücadele gücüdür eksikliği hissedilebilecek olan. Defans adamlarını her zaman belirli bir tekniğe de sahip olmaları gerektiğini düşünmüşümdür hep, bu nedenle de sahadaki oyununa saygı duysamda hep eksikti Servet benim için, şimdi en azından yalnızca mücadele etmeyen aynı zamanda geriden oyun da kurabilen bir oyuncu bulma şansı var Galatasaray'ın, ve bunu değerlendirmesi gerekiyor. Akıllıca bir transfer ile yeri gayet rahat doldurulur, rahat olmak lazım.

Eğer bu transfer gerçekleşir ise yeni sezonda yenilecek her golden sonra edilecek kelemlar, yazılacak cümleler bellidir Yüce Türk Basınını Kalemşörleri tarafından :" Servet gibi adam satılır mıydı?". Tıpkı bir önceki sezon Song için edilen anlamsız ifadeler gibi. Bir kulüp Song, Servet gibi oyuncuların yerini çok rahatlıkla doldurabilir, doldurabilmelidir de. Defans adamı denince de akıllara hep tabiri caiz ise kazma oyucu mu gelmelidir? Bu adamlar da hiç mi estekik aranmamalıdır? Song-Servet ikilisinin ileriye çıakrdığı 10 toptan en az 6'sının rakip tarafından alındığını görmelerini bellemek de fazlaca mı hayalciliktir acaba? Daha şimdiden görmek o kadar kolay ki basınımızın düşeceği halleri. Bu ülke de Spor ve özellikle de Futbol gelişmiyorsa en büyük nedenlerinden biri de Spor Basını ve yerlerde genine kalitedir ama bu konuyu açmak istemiyorum, ilerleyen dönemlerde bolca malzeme verilecek zaten bizlere.

Hiç yorum yok: