27 Haziran 2009

Aziz Yıldırım'ın Arda Teklifi


Olayı duymayan kalmadı, medyanın önde gelen isimlerinin de katılıdğı bir buluşmada Aziz Yıldırım, Adnan Polat'a "Arda için 15 milyon eoru vereyim, bize satın" gibisinden bir öneride bulunmuş.

Bu teklif yine bir Fenebhaçeli M.Y.Yılmaz tarafından Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesine taşındı. Başkan'ın teklifinin bir Fenerbahçeli tarafından duyurulması, ne tesadüf değil mi?

Hiç de öyle değil işte. Yıldırım'ın zaten Arda'yı almak gibi bir niyeti olsa bunu Polat'a herhangi bir anda dile getirebilir fakat teklifin yapıldığı ortam tercihi o kadar manidar ki! Bu tamamen Aziz Yıldırım'ın planladığı bir güç gösterisi, başka hiç bir şey değil. Para ile her şeyi yapabileceklerinin en iyi kanıtını ezeli rakibinin başkanı ve medya karşısında Futbol Takımı'nın maddi ve manevi olarak en değerli oyuncusuna güya transfer teklifinde bulunarak da bunu apaçık ortaya koyuyor.

Peki bunu neden yapıyor? Dedik ya tamamiyle bir güç gösterisi ve psikolojik bir hamle. Medyanın önünde yapılması da bu olayı manşetlere taşımanın seçilebilecek en iyi yolu. Tabiki Galatasaray'ın maddi krizde olması da Yıldırım'ın kendisinde bu cesareti bulmasını sağlayan diğer etken. Oysa Galatasaray en az Fenerbahçe kadar maddi güce sahip olsa o zaman Polat'ın da benzer bir teklif ile karşılık vereceğini düşünüp adımını ona göre atardı. Şimdi ise elinde "Gidin önce stadınızı yapın o parayla" noktasına kadar gelecek koz var.

Yıldırım penceresinden göz attık yaşanılanlara. Bir de Polat tarafından bakalm. Bir Galatasaray Başkanı'nın bu teklife verilecek çok üsturuplu cevapları olmalıydı, basına yansıyan klasik söylemlerin dışında. Yıldırım'ın teklifine verdiği cevabı manşet yapabilen Başkan olmalıydı ama Polat bunu beceremedi, Aziz Yıldırım'ın cuzu teklifi kadar ucuz bir şekilde cevap verdi.

Kıssadan hisse, güçlü değilseniz 3-5 kuruş fazla kazanan dünün arka sıradakileri ulu orta önünüzde güç gösterisi yapmaya kalkar. Bu olay öyle basitçe geçiştirilecek bir durum değildir, ibret alınacak bir hadisedir aynı zamanda tabiki anlayabilene!!!

Hiç yorum yok: