11 Ocak 2009

Galatasaray 1:3 B. Leverkusen



Galatasaray'ın daha bir hazılık maçı gözü ile baktığı, Leverkusen'in ise Bundesliga'da 2. devre başlamadan önce ciddi bir prova gözüyle bakıp as oyuncular ile çıktığı bir maç oldu. Özellikle Galatasaray için genç ve yedek bekleyen oyuncuların performanslarını görmek adına önemli oldu.

Maçın genel analizi anlamında bir şey söylenecekse eğer bir arada oynamamış oyuncular ile daha fazlası beklenemezdi Galatasaray'dan zaten. Leverkusen ise oturmuş bir takımın gereği olarak ayağa yüksek pas yüzdesi ile oynayarak defans arkasına atılan toplar ile sonuca gitti. 3.lük maçında başka bir Bundesliga takımı ile oynamanın Bursa ile muhtemelen sert geçecek bir maçta oynamaktan daha çok şey kazandıracağını düşündüğüm için maçı kaybetmenin aslında bir kazanç olduğu tezi de ortaya sürülebilir.

Daha önemli noktaya gelirsek yani az süre bulan oyuncuların performansına ve gelecekleri ile ilgili düşünecelerimize:

Volkan Yaman: Her geçen gün Galatasaray ölçüsünde bir takımın sol bek bölgesinin ağırlığını kaldıracak kapasiteden uzak olduğunu daha net koyuyor ortaya. En büyük handikapı ağır ve ileri çıkışlarda geriye dönmede sıkıntı yaşıyor olması. Yeterli çabukuluğa sahip olmadığı için topla çıkamıyor ve bugün topla çıkmaya çalıştığı anlar kalede 1 pozisyona ve 1 gole dönüştü. Hücuma destek anlamında da ciddi manada kıstlı bir profili var. Alparslan bügün bu mevkide denenebilirdi oyunun bir bölümünde bence. Kocaeli maçında ağızlara bir parmak bal çalan performansının sınırlarını görmek adına faydalı olurdu. Bremen maçında sahada görmeyi umut ediyorum.

Mehmet Güven: Oynadığı süreler arttıkça çok daha iyi işler yapabilir. En dikkat çeken özelliği tekniğinin ortalama üstünde olması ve pas yüzdesinin yüksekliği. Zaman zaman defansif anlamda mücadeleden kaçıyor olması ve maçtan kopmalar yaşanması ise dikkati çeken eksiklikleri. Linderoth'un hala sakatlıktan çıkmadığı düşünülür ise orta saha için tutulması gereken bir alternatif olarak görünüyor.

Serkan Kurtuluş: Şu anki hali ile hayal kırıklığı gibi görünüyor. Öncelikle hareketsiz ve bindirme yapmaktan uzak. Defansta sürekl stoperlere doğru kayarak oynuyor ve asıl mevkii olan sağ tarafı kullanmıyor. Zamanla elbet gelişecek ama Galatasaray Altyapısından an az Serkan kadar oynayabilecek oyuncular bulunabilirdi.

Ferdi Elmas: Fundemental olarak gayet iyi, top kontrolü güzel ama gel gör ki bu adam fizik olarak yetersiz. Hızlı olmasına rağmen vücut vücuda mücadelelerde çok zorlanıyor. Gelecek adına bu nedenle umutlu konuşamıyorum, işi zor.

Yaser Yıldız: Altay maçında attığı gol belli ki O'nu hıslandırmış. Çok gayretliydi bugün. Genel olarak teknik açıdan eksiklikleri var ve top kontrolü zayıf. Hızlı ama kontrolsüz. Zamanla aşama katedecek ama nereye kadar yükseleceğini zaman gösterecek.

Nonda: Söyleyecek söz bulamıyorum. Uzun zamandır sakatlık yaşamamasına rağmen hiç hazır değil. Hırstan yoksun ve güçsüz duruyor sahada. Bu şartlar altında gol sıkıntı çekmemesi için Galatasaray taraftarlarının Baros için bolca dua etmesi gerekiyor.

Orkun Usak: Uzun zaman sonra ilk defa kaledeydi. Değerlendirme yapacak bir pozisyon olmamasına rağmen kaledi duruşu güven veriyor. Aykut'tan daha iyi kaleci olduğunu düşünüyor ve 2. kalecinin O'nun olmasını daha doğru buluyorum.

Şimdilik ayrıntılar bunlar. Bremen maçından sonra daha detaylı bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum.

Hiç yorum yok: