09 Ocak 2009

Bir Transferin Anlattıkları

Eminim birçoğumuz için sürpriz oldu Yusuf'un basında çıkan Trabzon flörtü haberlerinden sonra birdenbire Beşktaş ile sözleşme imzalaması. Muhtemelen Ertuğrul Sağlam'ın da bu transferin gerçekleşmesinde payı var Aydın Karabulut'un takasda kullanıldığı düşünülürse.

Transfere bakınca ilk akla gelen Yusuf'un 34 yaşın sınırında oluşu ve geleceği düşünmekten çok bugünü kurtarmak adına yapılmuş br transfer olması. Bundan daha öte Mustafa Denizli'nin de mantalitesini yansıtan bir transfer aslında. Nedir o? Geçen sen Lig TV'de yorum yaptığı ve Milliyet'de yazdığı zamanlarda da Galatasaray maçlarını yorumlarında takımda oynayan genç oyuncu sayısına atıfta bulunarak "Genç oyuncuların oynaması güzel ama bir takım için tecrübe de en bu kadar önemli, zorlu virajlarda gençlikten ziyade tecrübeye ihtiyacınız olacak" türünde yapmış olduğu yorumlar kafamda net bir Denizli imajı yaratmıştı :"Başında bulunduğu takımda gençlerin fazla forma şansı bulması çok zor". Beşiktaş'a gelince de ilk yaptığı işlerden biri de A takım ile idmana çıkan oyuncuları PAF takıma geri göndermek oldu. Üst tura çıkmayaı garantilediği FTK'da bile genç oyunculara fazla şans tanımayan bir anlayışla sahaya çıktığını gördük. Asıl bomba ise Yusuf karşılığında Aydın Karabulut'un Bursa'ya verilmesi oldu ki Beşiktaş'daki genç oyuncuların geleceğe bakış açılarını etkileyecek en önemli darbeyi vurdu aslında bu hamle ile. Şu nokta artık kesin bir şekilde ortada ki Denizli ile Beşiktaş'ın PAF takımdan üst düzeye oyuncu çıkarması neredeyse imkansız. Buna Demirören gibi günlük düünceler ile hareket eden bir başkanı ekleyince varın gerisini siz düşünün.

Burada en karlı çıkan bence Ertuğrul Sağlam oldu. Yusuf tecrübesi ile Bursa'ya fayda sağlasa da gelecek adına Aydın gibi bir yeteneği kadrosuna katmayı düşünmesi çok daha akıllıca bir hamle.
Beşiktaş'ın bu yönetim mantığı ile istediği başarılara ulaşması çok zor, günü bir ihtimal kuratırlar ama bugünü kurtarmak adına geleceği feda etmek, kabul edilecek gibi durmuyor. Allah Beşiktaş taraftarına sabır versin. Canaydın döneminde Galatasaray taraftarının içine düştüğü umutsuzluk deryasının bir benzerinde şimdi de onlar çırpınıyorlar.

Hiç yorum yok: