05 Haziran 2011

26 Yıl Sonra Gelen Final : Fenerbahçe-Galatasaray
















    Son olarak 84-85 yılında final oynadı 2 takım Erkek Basketbol'da, düşünün o zamanlar Orduspor 1. Lig'de idi. 1-1 giden seride son maçı 74-68 kazanan Galatasaray 2. Şampiyonluğunu elde ederken, Fenerbahçe henüz bu mutluluğu tadamamıştı. Sonrasında 85-86 ve 89-90 sezonlarında 2 şampiyonluk zaferi daha yaşarken Galatasaray bugüne geldiğimize 21 yıllık bir kupa hasretinin varlığını da görmüş oluyoruz.

Yeni bir antrenör, yeni kurulmuş bir takım için ilk senede finali yaşamak hedefleri gerçekleştirme anlamında yeterlidir elbette. İşin ucunda kupaya uzanmanın keyfini kimse inkar edemez ama eksikleri olsa da daha oturmuş takım olan Fenerbahçe'nin favori oluşu gerçeğini de belirtmek gerek.

Dün akşam oynanan serinin ilk maçını alarak 1-0 öne geçmesi de normal olarak karşılanmalı Fenerbahçe'nin. Asıl kritik olan 2. maç, serinin düğümü orada çözülecek. 2-0'a gelir ise iş formaliteye dönebilir ama 1-1'e gelir ise çok daha zevkli bir seriye yelken açmış oluruz.

Pazartesi günü Sinan Erdem'de 2. maç sonunda tekrar değerlendirmemizi yaparız ama Galatasaray kesinlikle ilk maçtaki gibi olmayacak eğer olursa Kupa'yı zaten orada bırakmış olacak.

Hiç yorum yok: